Grad Cazin danas isplatio novčane poticaje proizvođačima mlijeka za 2019. godinu

Petnaestu godinu zaredom u Budžetu Grada Cazina planirana su i izdvojena sredstva za poticaje domaćim poljoprivrednim proizvođačima među kojima najznačajnije mjesto zauzimaju proizvođači mlijeka. Njima su danas isplaćeni poticaji za 2019. godinu u iznosu od 200.000 konvertibilnih maraka.

- „Redovna financijska podrška našim poljoprivrednicima je od velikog značaja i naša višegodišnja izdvajanja za ovu oblast sigurno su imala niz pozitivnih efekata. U narednom periodu svakako planiramo povećavati stavke za domaće poljoprivredne proizvođače, ali svaki drugi oblik poticaja i podrške razvoju poljoprivrede“, istaknuo je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević.

U grantu za razvoj poljoprivredne proizvodnje Budžeta Grada Cazina i ove godine planirano je 400.000 maraka i ta sredstva se odnose na poticaje u proizvodnji mlijeka, jagodičastog voća, pčelarstva, proizvodnji povrća na otvorenom i u plastenicima, te poticaje za vještačko osjemenjivanje stočnog fonda. Grad Cazin još uvijek zauzima jedno od vodećih mjesta kada je u pitanju broj registriranih poljoprivrednih gazdinstava u BiH.