Cazin: Izložba fotografija i promocija knjige „Code 74250“

U subotu će u prostorijama Galerije Kulturnog centra Cazin biti održana jedna zanimljiva izložba fotografija koju će pratiti promocija knjige tehnološkog naziva „Code 74250“, saopćeno je iz Kulturnog centra.

Radi se o djelu koje na svojstven način obrađuju mladi autori, još uvijek maloljetni, Sara Jušić i Namik Karajbić, čije fotografije prate njihov izričaj kroz knjigu. Ovo je novela kojom djeca hoće poručiti da mogu ozbiljno shvatiti svijet oko sebe i da se njihov glas i misao trebaju uvažavati i u svijetu odraslih.

Oni žele biti sve, samo ne obični. Promocija će se održati u subotu, 19.05.2018. godine u Galeriji KC Cazin, sa početkom u 18:00 h. Promotorica knjige, ujedno i recenzent iste, je naša Elma Begić, profesorica bosanskog jezika i književnosti. „U ovom ambicioznom radu dva mlada uma buntovnički se, kroz dvije različite vrste umjetnosti, ispituju manifestacije racionalne misli i unaprijed zadani obrasci življenja.

Autorica, iako još jako mlada, hrabro ispituje, propituje i sama nalazi odgovore unutar sebe. Njene riječi su mač, sijeku sve što ona smatra da treba sjeći. U svom smjelom načinu izražavanja ne nalazi opravdanje za površnost življenja i kroz lik Wanderlusta provijava njen stav o svijetu i životu“, napisala je Elma u svojoj receziji ovog djela.