PROTEKLA 24 SATA U CAZINU: Izvršena provala i teška krađa

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada temperatura izmjerena jutros u 7:00 sati iznosila je 14 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je 79,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je jedno krivično djelo, jedno remećenje javnog reda i mira, i tri saobraćajne nsreće.

U naselju Šepići  u 08:15 sati izvršena je provala i teška krađa u objekat; više informacija donosimo u toku dana. 

Remećenje javnog reda i mira zabilježeno je jednom na Trgu Zlatnih Ljiljana, gdje  je jedno lice zatečeno u prosjačenju.

Saobraćajne nesreće dogodile su se na Ostrošcu, u Kličićima i Gornjoj Koprivni. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, a jedno lice je zadobilo TTP (teže tjelesne povrede).

Cazinski vatrogasci su imali mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražila su u proteklom periodu 72 pacijenata, a sanitet nije korišten.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. 

Zbog održavanja „Cazinskog sajma 2018“, dana 21.09. i 22.09.2018. godine, onemogućeno je parkiranje na parking prostoru ispred TC „Ljiljan“ na Trgu Zlatnih Ljiljana. Korisnicima se savjetuje da koriste parking prostore na ostalim lokacijama u užem gradskom području.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan i nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a skreću pažnju na smanjenu vidljivost u kotlinama, višim predjelima, kao i uz riječne tokove. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i preko planinskih prevoja, upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. 

Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se na lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima. Svim učesnicima u saobraćaju savjetuje se da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ. Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.