fbpx Cazin: Javni red i mir remećen dva puta u protekla 24 sata

Cazin: Javni red i mir remećen dva puta u protekla 24 sata

Home

Cazin: Javni red i mir remećen dva puta u protekla 24 sata

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 12 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 98,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije, i to kada je u pitanju remećenje javnog reda i mira. U Gornjoj Koprivni došlo je do drskog ponašanja od strane dva lica, dok je u Pjanićima jedno lice drskim ponašanjem i stvaranjem osjećaja ugroženosti drugog lica prijetnjom da će napasti život i tijelo remetilo javni red i mir.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 63 pacijenata dok je sanitet korišten četiri puta.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać - Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, kolovoz je jutros mokar ili vlažan u južnim i jugozapadnim krajevima, dok se u ostatku zemlje saobraća po pretežno suhom kolovozu. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama, kao i na planinskim prevojima. Na svim dionicama pozivamo na opreznu vožnju i poštivanje saobraćajnih propisa.

Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25 Novembar i Grab, na dionici autoputa A-1 Tarčin-Lepenica, za saobraćaj su zatvorene lijeve tunelske cijevi. Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj je preusmjeren na desnu kolovoznu traku u dvosmjerni režim saobraćanja.

U toku su radovi na vijaduktu Bojnik na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, gdje se do kraja ovog mjeseca saobraća usporeno, jednom trakom. Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme radova putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija. Teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase, kao i do sada, koriste putni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: M-17 Tarčin-Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača-Goražde, M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-2 prolaz kroz Neum, M-5 ulaz u Ključ, M-18 Kladanj-Podpaklenik, M-4 Teslić-Karuše i na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Topic
Objavio: Wed, 24/04/2019 - 07:22

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top