U Cazinu evidentirana krađa, izazivanje opće opasnosti, remećenje JRIM

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 06:00 sati izmjerena je temperatura od 1 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u blagom padu i iznosi 102,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije.

Evidentirana su dva krivična djela - "krađa" u Begovim kafanama i "izazivanje opće opasnosti" u Mutniku. 

Javni red i mir remećen je jednom "vršenjem fizioloških potreba na javnom mjestu" u naselju Ostrožac.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 72 pacijenata, dok je sanitet korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Iz BIHAMK-a javljaju da su vremenski uvjeti ovoga jutra povoljni, a promet vozila slab do umjeren. Na brojnim dionicama učestali su sitniji odroni, tako da savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.aprila.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila, moguća su duža zadržavanja na ovoj dionici.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac, gdje su u toku sanacioni radovi, dok je za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase na snazi zabrana saobraćaja na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno).

Zbog održavanja 3.Mostarskog polumaratona danas od 09 do 11:30 sati doći će do obustave saobraćaja na relaciji od mosta Vojno (Potoci) prema Mostaru, kao i u gradu Mostaru. Molimo građane Mostara, kao i sve one koji su namjeravali posjetiti ovaj grad, da se danas u pomenutom terminu, što manje kreću gradom svojim vozilima, kako bi izbjegli duže zastoje.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Od ponedjeljka 25.03. do 17.04. zbog radova u Hrvatskoj, zatvara se granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat (za vrijeme ove obustave, bit će omogućen prelaz pješaka).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.