Cazin u protekla 24 sata: Krađa, nasilje u porodici, fizički napad

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 0 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 125,00 cm i u blagom je opadanju (izmjereno 136,00 cm dana 04.02.’19. u 23:00 sati).

Policijska stanica Cazin zabilježila je pet intervencija.

Krivično djela "krađa" evidentirano je u TC "Bingo", gdje su otuđeni određeni artikli od strane NN lica, dok je u Mutniku došlo do nasilja u porodici.

Javni red i mir je remećen tri put. Zabilježeni su "nepotrebno zadržavanje u prostorijama javnih ustanova, školskih objekata i sl." od strane migranta (prema gradskoj odluci), zatim "fizički napad" jednog lica na drugo lice u Donjoj Koprivni. U Begovim kafanama jedno lice izazivalo je osjećaj ugroženosti drugog lica prijetnjom da će napasti na život i tijelo. 

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 59 pacijenata, dok je sanitet korišten jednom.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, sistem je trenutno stabilan, nema planiranih radova.

Iz BIHAMK-a javljaju da ugaženog snijega na kolovozu jutros mjestimično ima na putnim pravcima: Livno-Kupres, Tomislavgrad-Šuica, Glamoč-Mlinište, Bugojno-Novi Travnik i Prozor-Gornji Vakuf Uskoplje.

Na ostalim dionicama saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na dionicama u usjecima i preko planinskih prevoja upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na ulazu u Bugojno iz pravca Novog Travnika, na ulazu u Maglaj sa magistralnog puta M-17, kao i na regionalnom putu R-465 Maglaj-Doboj. Na ovim dionicama u funkciji su alternativni pravci.

Vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.