Cazin: Krivično djelo nasilje u porodici i teže povrijeđeno lice u sudaru u Glogovcu

cazin

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 18°C, dok je vodostaj Mutnice 85,00 cm. 

Policijska stanica Cazin je imala tri intervencije u protekla 24 sata: jedno krivično djelo i dvije saobraćajne nezgode.

Krivično djelo "nasilje u porodici", odnosno nanošenje težih tjelesnih povreda, prijavljeno je na Ostrošcu. Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, jedno lice je teže povrijeđeno u sudaru 2 m/v u naselju Glogovac. Još jedna lakša nesreća je zabilježena u Ulici Hamdije Omanovića, u kojoj su učestvovala 2 m/v, te je na vozilima pričinjena određena materijalna šteta. 

Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 69 pacijenata, dok je sanitet korišten 12 puta. 

Kada je riječ o vodosnabdjevanju, nema planiranih radova, dok se odvožnja komunalnog otpada odvija po redu odvožnje.

Podružnica "Elektrodistribucije" Bihać, PJD Cazin, obavještava kupce da će dana 28.06.2022. godine u vremenskom periodu 09:00-13:00 sati doći do prekida u isporuci energije za trafopodručja: Cazinska ulica, Ulica generala Izeta Nanića, Klupe, Pećigrad.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana savjetujemo češće pauze. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja kada primjete da se iza njih formirala duža kolona vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Zbog sancionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj. Zbog radova na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever, kao i u zoni petlje Sarajevo sjever, za saobraćaj je zatvorena jedna traka, uz postavljenu privremenu signalizaciju na mjestu radova.

U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima u vremenu od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Deminerski radovi izvode se i na magistralnom putu Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće), zbog čega u vremenu od 08 do 16 sati također dolazi do polusatnih obustava saobraćaja,uz 15-minutna propuštanja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Prije polaska na putovanje savjetujemo provjeru potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjeru stanja na putevima i graničnim prelazima.

 

Izvor: