Cazin: Novi slučaj nasilja u porodici, jedno lice teže povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -2 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u blagom padu i iznosi 97,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata devet intervencija.

U Ćoralićima, u prenoćištu Bushel-barel, došlo je do krivičnog djela „oštećenje tuđe stvari“, dok je „nasilje u porodici“ zabilježeno u Gornjoj Barskoj.

Javni red i mir remećen je dva puta „prosjačenjem“ ispred TC „Ljiljan“ i TC „Bingo“.

Na parking prostoru ispred restorana „Halka“ Kapići došlo je do fizičkog napada dok je za dva lica uručen prekršajni nalog zbog „učestvovanja u tuči“ u ugostiteljskom objektu Kula Bazeni.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, evidentirane su tri nesreće na području grada. Na M4,2, naselje Lojićka, došlo je do lakše saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovalo 1 m/v, a u Ćoralićima 1 m/v je sletilo s puta. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih nije bilo.

U nesreći u Podgredini, gdje su učestvovala 2 m/v, jedno lice zadobilo je teže tjelesne povrede (TTP).

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 84  pacijenata, a sanitet je korišten DVA puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Obavještavaju se građani  da zbog pojačanog saobraćaja i gužve na parkinzima u  predstojećim danima  praznika  koriste parkinge u drugoj zoni (Žitarnica, Ul. Nurije Pozderca, Ul. 503 slavne brigade i Ulica Indire Pjanić), i alternativne besplatne parkinge (plato FK Krajina i plato SC Alinac).

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da se na većini puteva u našoj zemlji jutros saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu. Izuzetak su dionice u južnim krajevima gdje je kolovoz suh. Zbog niskih temperatura upozoravaju na moguću poledicu. Posebno izdvajaju puteve u višim predjelima, kao i mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Na sitnije odrone zemlje ili kamenja skreću pažnju u usjecima i na planinskim prevojima.

Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima za sada se ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje.

Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.