U Cazinu došlo do nasilja u porodici, vrijeđanja putem društvenih mreža, zabilježena i saobraćajna nesreća

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 12 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba trenutni vodostaj Mutnice iznosi 94,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije.

Krivično djelo "nasilje u porodici" evidentirano je u Pećigradu oko 00:10 sati, dok je došlo i do vrijeđanja i uznemiravanja građana putem društvenih mreža i pisanja SMS poruka, što se, prema Gradskoj odluci, karakteriše kao remećenje javnog reda i mira. 

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Ulici žrtava Domovinskog rata došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Vatrogasna jedinica Cazin imala je mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 52 pacijenata dok je sanitet korišten pet puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na putevima u našoj zemlji jutros se saobraća po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja. Dodatnu opasnost u vožnji predstavljaju oštećenja na kolovozu koja su ispunjena vodom, zbog čega su slabije uočljiva. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putu.

Minerski radovi izvode se danas na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Pale, na lokalitetu kamenoloma Ljubogošta. U vremenu od 15 do 16 sati doći će do privremene obustave saobraćaja u maksimalnom trajanju do 10 minuta.

Danas počinju radovi na izgradnji javne rasvjete na magistralnom putu M-17 u Mostaru ( od sjevernog ulaska u grad do skretanja za Forticu). Na mjestu izvođenja radova saobraćat će se jednom trakom- naizmjenično.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi obavezno je poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj, Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Semizovac-Vogošća, Mostar-Čitluk, Busovača-Kiseljak, Tarčin-Konjic, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde, kao i radove u Ključu, Jajcu i Tasovčićima (Čapljina).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.