Cazin: Početkom nove školske godine nastavlja se projekt “Mala škola biblioteke”

B

U sklopu projekta “Mala škola biblioteke”, koji je pokrenut na početku nove školske godine, uposlenice odsjeka za bibliotekarstvo u okviru CKT-a nastavljaju svoje edukativne aktivnosti. Cilj ovog projekta je promocija domaćih i stranih autora te njihovih književnih djela, ističući važnost čitanja i biblioteka kao kulturnih centara.

U mjesecu septembru, fokus je bio na prezentaciji života i djela poznate spisateljice Agathe Christie, čiji su romani, pored Shakespeareovih djela, među najčitanijima na svijetu. Agatha Christie, poznata kao “kraljica krimića”, ostavila je dubok trag u svijetu književnosti svojim misterioznim pričama i likovima.

Ovaj projekat ima za cilj naglasiti da biblioteke nisu samo mjesta za posuđivanje knjiga, već i prostore gdje se organiziraju prezentacije, debate i književna druženja. Kroz ove aktivnosti, posjetitelji imaju priliku razmijeniti znanje i iskustva te uživati u bogatom književnom svijetu.

“Mala škola biblioteke” potiče čitanje i promoviše književnu kulturu, istovremeno pomažući zajednici da bolje razumije i cijeni doprinos književnosti u našem svakodnevnom životu.