Cazin: Policija uhapsila dvije osobe zbog posjedovanja i prodaje droge

as

Dana 16.03.2023 godine istražitelji Odsjeka za sprečavanje i zloupotrebu opojnih droga i trgovine ljudima Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a USK, su na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja i planskih aktivnosti na suzbijanju zloupotrebe droga, te na osnovu Naredbe Općinsko suda u Cazinu, na području mjesta Ostrožac, Cazina izvršili pretrese stambenog objekata i pratećih objekata, te pokretnih stvari osumnjičenog lica B.K. iz mjesta Ostrožac i lica D.E. koje se zateklo kod navedenog osumnjičenog.

Kod osumnjičenog lica pronađena je neodređena količina praha smeđe boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „heroin“, te veća količina novca u raznim apoenima i više digitalnih vaga za precizno mjerenje, a kod lica D.E. je pronađen jedan PVC paketić sa sadržajem smeđeg praha koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu „heroin“.

Osumnjičena lica su lišena slobode, te će biti predati postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva USK-a uz Izvještaji o izvršenim krivičnim djelima „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.