Cazin : Poljoprivrednicima uplaćena sredstva kao poticaj razvojnim biznis planovima

2323
Na račune 18 cazinskih poljoprivrednika uplaćena su sredstva u ukupnom iznosu od 54.000,00 maraka. Riječ je o subvencijama za razvojnih biznis planova u poljoprivrednoj proizvodnji...

Javni poziv po ovom osnovu grad Cazin je raspisao krajem prošle godine, a sve tražene uslove ispunilo je 18 aplikanata. Uslove koji su traženi po javnom poziv za subvencioniranje razvojnih biznis planova u poljoprivrednoj proizvodnji Grada Cazina ispunilo je 18 poljoprivrednika. Najveći broj njih aplicirao je za nabavku mehanizacije i priključnih mašina, što u biti znači da je riječ o proširivanju već postojećih biznisa.

Tim povodom je organizovan i prijem na kojem dobitnici subvencija upoznati sa svim bitnim informacijama vezanim za realizaciju ovog projekta. Konstantna podrška Gradske uprave ublažila je gubitke koje su poljoprivredni proizvođači Cazina zabilježili tokom prošle godine, čime su prevaziđeni veći problemi. Inače, samo u prošloj godini ovaj grad je za poljoprivredni sektor izdvojio oko 600.000,00 maraka.