Protekla 24 sata u Cazinu: Jedna saobraćajna nesreća, pomoć ljekara zatražila 63 građana

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 3 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 102,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je jednu intervenciju, i to kad je u pitanju sigurnost u saobraćaju. Na parking prostoru na Klisi došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v, na kojima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. 

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija. 

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 63 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći će do prekida u isporuci električne energije na području PJD Cazin prema slijedećem rasporedu:

Dana 28.03.2019. godine: 09:00-15:00 sati TS 10/0,4 kV "OSTROŽAC 2- ŠKOLA"; „OSTROŽAC-CENTAR; PROŠIĆI 1, 2, 2, 3";                        

Dana 29.03.2019. godine: 09:00 do 15:00 sati DV 10 kV "PODGREDINA 1" IZA 7LRD106 "PODGREDINA" za trafopodručje i naselja: Podgredina, Podgredina 2, Sivići, Šolići, Memića Brdo, Memića Brdo 2, Donji Memići, Krehići-Vodovod i Podgredina 3.

Iz BIHAMK-a u jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravaju na smanjenu vidljivost, zbog magle. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću) saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog pojačanog prometa vozila, moguća su duža zadržavanja na ovoj dionici.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima: M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac), M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac, kao i na M-2 u Neumu.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Danas će u vremenu od 11 do 15 sati, na dionici magistralnog puta M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik (u mjestu Potpeć), zbog minerskih radova, dolaziti do kratkotrajnih obustava saobraćaja u intervalima do 15 minuta.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Do 17.04. zbog radova u Hrvatskoj, zatvoren je granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat (za vrijeme obustave omogućen je prelazak pješaka i biciklista).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.