Cazin 24 sata: Povećan broj požara, evidentirana krađa i fizički napad

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 1 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 94,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije. 

U Čizmićima je oko 09:40 sati došlo do krađe od strane jednog lica, a oko 21:30 sati u Gornjoj Koprivni zabilježena je vika, galama, drsko ponašanje i fizički napad od strane dva lica. 

Cazinski vatrogasci imali su četiri intervencije u protekla 24 sata: 

14:34 – 15:30 sati, Perčin, požar šume, na teren izašlo 1 vozilo i 3 vatrogasca;
18:20 – 19:50 sati, Stijena - Podgredina, požar niskog rastinja, na teren izašlo 1 vozilo i 3 vatrogasca;
18:45 – 20:20 sati, Pjanići – Rudnička cesta, požar niskog rastinja, na teren izašlo 1 vozilo i 2 vatrogasca;
20:32 – 21:32 sati, Stijena-Malići, požar niskog rastinja, na teren izašlo 1 vozilo i 2 vatrogasca.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 50 pacijenata, dok je sanitet korišten jednom.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Iz BIHAMK-a javljaju da zbog niske temperature ovoga jutra moguća je poledica, a poseban oprez savjetujemo u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na sitnije odrone zemlje ili kamenja upozoravamo u usjecima i na planinskim prevojima. Savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog povećane opasnosti od odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.