Povoljniji upis u Gradsku biblioteku na Međunarodni dan dječije knjige

JU "Kulturni centar", odnosno Gradska biblioteka Cazin, obilježava 2. april, Međunarodni dan dječije knjige, koji se veže  za rođendan poznatog bajkopisca Hansa Kristijana Andersena.

 

Mnoge generacije su svoj put kroz književnost počele upravo čitajući bajke koje je Andersen napisao. Sve institucije iz oblasti kulture koje rade sa djecom nastoje  ukazati na važnost dječije knjige, a posebno se stavlja akcenat na razvijanje ljubavi prema čitanju. To je ujedno prilika da  se "odrasli" podsjete na knjige koje su čitali kada su bili "mali", a "mali" da se upute u najljepši svijet knjige, kroz bajke.

 

Poruka za roditelje je da čitaju bajke svojoj djeci jer bajke oplemenjuju, razvijaju inteligenciju i daju nam  prva saznanja o dobru i zlu.Albert Ajnštajn je jednom rekao: "Akoželite da vam djeca budu inteligentna čitajte im bajke.”

 

Tim povodom Gradska biblioteka Cazin će organizirati radionice za djecu početkom aprila. U radionicama će, kako je već ranije dogovoreno sa O.Š. “Cazin I”, učestvovati djeca iz četvrtih i petih razreda.

 

Osim toga, 02. aprila, članarina za upis u biblioteku će iznositi 5 KM, što znači da ćebiti jeftinija za 50% u odnosu na redovnu cijenu. Svi koji žele mogu iskoristiti ovaj popust, bez obzira na starosnu dob.