U Cazinu došlo do požara auta, te nepostupanja po naredbi OSL-a

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 14 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 85,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je jednuintervenciju, i to kada je u pitanju javni red i mir. Naime, u Ulici 25. novembra došlo je do "drskog ponašanja" te "nepostupanja po naredbi OSL-a (ovlaštenog službenog lica).

Cazinski vatrogasci imali su jednu intervenciju na Skokovima, Krakača. Radilo se o požaru auta, koji se dogodio oko 04:16 sati.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 81 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, u četvrtak, 13. juna, u vremenskom periodu 11:21-11:30 sati, zbog kvara, van napona bio je 20 kV dv Tržac 2, kao RP Crnaja i RC Gata.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima dana 14.06.2019. doći do prekida u isporuci električne energije na području PJD Cazin u vremenskom periodu: 09:00-11:00 sati trafo-područja: Kovačevići 3 i Hasanagići; 11:00-13:00 sati trafo-područja: Prkos; 13:00-15:00 sati trafo-područja: Muranovići; 10:00-16:00 sati trafo-područja: PREPUMPNA STANICA ŠTURLIC, HADŽIN POTOK, ŠTURLIĆKA PLATNICA 4, DŽEHVEROVIĆI, ŠTURLIĆKA PLATNICA, ŠTURLIĆ 1, ŠTURLIĆ LIPA, ŠTURLIĆ 6 DEBELJAK, ŠTURLIĆ 2 DERVIŠEVIĆI, CRNAJA SELO, ŠTURLIĆ 5 ĆORALIĆI, ŠTURLIĆI SEFERAGIĆI, GSM REPETITOR RUŽNIĆI i HADŽIN POTOK 2.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Danas se očekuje pojačan promet vozila na ovoj dionici, zbog čega je moguće formiranje dužih kolona u oba smjera.

Zbog izvođenja sanacionih radova na M-17 Bradina-Konjic, kod mjesta Podorašac saobraća se usporeno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, danas od 08 sati potpuno se obustavlja saobraćaj. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Jajcu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Uvjeti za vožnju jutros su povoljni i saobraća se po suhom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila. Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo putovanje u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima.

Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Vozače teretnih vozila napominjemo da kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj.