Cazin: Požar na dimovodnom kanalu, saobraćajna nesreća, nepostupanje po naredbi OSL-a

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -1 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice iznosi 117,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije.

Krivičnih djela nije bilo, a remećenje javnog reda i mira evidentirano je na Brezovoj Kosi, gdje je došlo do "vrijeđanja i nepostupanja po naredbi OSL-a" od strane jednog lica.

Na M4,2 u Puškarima je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci imali su jednu intervenciju oko 13:15 sati u Gornjoj čaršiji, gdje je došlo do požara  dimovodnog kanala u vlasništvu Ajdinović Jusufa. Na teren je izašlo jedno vozilo i tri vatrogasca. Povratak u jedinicu u 14:00 sati.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 67 pacijenata, dok je sanitet korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. 

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, zbog planiranih radova Podružnice ED Bihać-PJD Cazin na elektro-energetskim objektima dana 13.02. i 14.02.2019. godine doći će do prekida u isporuci električne energije kupcima prema sljedećem rasporedu: 

13.02.2019 godine: 09:00-15:00: Ostrožac, Srbljani, Stari grad, Prošići;

14.02.2019. godine:

  • 09:00-09:15: Bajrići, Donji i Grnji Nuhići, Mehmedovići, Podgredina, Stijena, Vilenjača-Mehulići, Vilenjača-Poljanari, Zmajevac;
  • 09:00-15:15 Vilenjača;
  • 15:00-15:15 Bajrići, Donji i Gornji Nuhići, Mehmedovići, Podgredina, Stijena, Vilenjača, Zmajevac.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da je kolovoz jutros mjestimično vlažan, a ugaženog snijega ima na putnim pravcima: Livno-Kupres, Livno-Mrkonjić-Grad, Tomislavgrad-Šujica, Livno-Drvar, Vlasenica-Han Pijesak i Mokro-Rogatica. Na dionicama u jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji formira sniježne nanose. Na jake udare vjetra skrećemo pažnju i na ostalim dionicama, posebno na jugu zemlje. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na putevima preko planinskih prevoja učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog minerskih radova danas od 11 do 15 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja (do 15 minuta) na magistralnom putu M-1.8 Šićki Brod-Srebrenik, kod mjesta Potpeć (Orlova Klisura).

Zbog rekonstrukcije mosta, za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase na snazi je obustava saobraćaja na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno. Za vrijeme ove obustave alternativni pravac je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na GP Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.