Cazin: Požar na pomoćnom objektu, slijetanje vozilom sa puta pod dejstvom alkohola

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 7:00 sati izmjerena je temperatura od niskih 1 stepen Celzijusa. Vodostaj Mutnice je 86,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je dva remećenja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nesreće.

Na Trgu Zlatnih Ljiljana jedno lice zatečeno je u prosjačenju, a u naselju Barska došlo je do drskog ponašanja jednog lica i upućivanje prijetnji da će napasti na život i tijelo drugog lica.

Saobraćajne nesreće dogodile su se na lokalnom putu u naselju Gradina i R401, naselje Japića-brdo. U prvoj, zabilježenoj u Gradini, učestvovala su 2 m/v. Na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. Jedno lice pod dejstvom alkohola i uslijed neprilagođene brzine sletilo je vozilom sa kolovoza u naselju Japića-brdo, pri čemu je oštećena ograda.

Cazinski vatrogasci imali su jednu intervenciju u naselju Tržac-Urga, oko 02:30 sati. Radilo se o požaru na pomoćnom objektu – ljetnoj kuhinji. Na teren su upućena dva vozila i pet vatrogasaca. Povratak u jedinicu u 05:20 sati.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 58 pacijenata, a sanitet je korišten jednom.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje. 

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan i nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju na maglu i nisku oblačnost u jutarnjim satima, koja smanjuje vidljivost u višim predjelima, kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajaju se putevi u dolinama rijeka: Bosne, Spreče, Lašve i Save. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ, tako da vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.