Cazin: Saobraćajna nezgoda sa tri uključena lica. Prekid u isporuci električne energije

cazin

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 18°C, dok je vodostaj Mutnice 92,00 cm. 

Policijska stanica Cazin je imala tri intervencije u protekla 24 sata: dva remećenja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu.

Javni red i mir je remećen u Ulici cazinskih brigada, gdje su dva lica zatečena prilikom prosjačenja, dok je u Gornjoj Koprivni došlo do svađe, vike, drskog ponašanja između više lica. Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Begovim Kafanama je evidentirana saobraćajna nesreća s tri učesnika - 3 m/v, na kojima je pričinje materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 75 pacijenata, dok je sanitet korišten pet puta. 

Kada je riječ o vodosnabdjevanju, nema planiranih radova, dok se odvožnja komunalnog otpada odvija po redu odvožnje.

Podružnica "Elektrodistribucije" Bihać, PJD Cazin, obavještava kupce da će dana 24.06.2022. godine u vremenskom periodu 09:00-10:00 sati doći do prekida u isporuci energije za trafopodručja: Pjanići, Rujnica, Tržačka Raštela, Tržac, Tržačka Platnica, Urga, Ćehići, Crnaja.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a,  radovi na autoputu A-1 izvode se u zoni petlje Sarajevo sjever, kao i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever-Zenica jug, gdje je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

Zbog održavanja vjerske manifestacije „Sveti Ivo“ u Podmilačju danas je do 16 sati obustavljen saobrćaj za teretna vozila na magistralnom putu Jajce-Banja Luka (dionica Jajce-Crna Rijeka). Za vrijeme obustave saobraća se alternativnim pravcima. Zabranjen je i prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnih tereta na području SBK (do 24 sata).

U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima u vremenu od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Deminerski radovi izvode se i na magistralnom putu Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće), zbog čega u vremenu od 08 do 16 sati također dolazi do polusatnih obustava saobraćaja,uz 15-minutna propuštanja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Cazin-Velika Kladuša, Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćaju na putevima u Bosni i Hercegovini. Vozače savjetujemo da bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove voze maksimalno oprezno i da izbjegavaju rizična preticanja. Obratite pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista.

Izvor: