CAZIN/ Svečano obilježen Dan nezavisnosti, 1. mart u Medresi Džemaluddin-ef. Čaušević

medresa
U sportskoj dvorani Medrese danas je svečano obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, 1. mart.

Obilježavanju su prisustvovali učenici Medrese, polaznici mekstebske nastave iz dzemata “Hidaje” iz Minhena, članovi Nastavničkog vijeća Medrese, kao i imam džemata “Hidaje” Nusret ef. Hodžić sa svojim saradnicima.

Profesor Bahrudin Beširević je prisutne kratkim referatom proveo kroz hiljadugodišnju historije Bosne i Hercegovine, a magistar Esad Begić, nosilac ratnog priznanja “Zlatni ljiljan” je emotivno govorio o herojskoj odbrani Armije BiH u agresiji na našu Domovinu od 1991. do 1995. godine.

Oba predavača su naglasila važnost stalne brige nad sudbinom Bosne i Hercegovine jer njeni dušmani i danas kidišu na njenu opstojnost i obmanjuju svoje sunarodnjake lažnim tvrdnjama o historiji BiH. Prisutnim se obratio i Nusret ef. Hodžić kazavši kolika je važnost brige za Bosnu, pogotovo sa aspekta njih koji nažalost ne žive u svojoj Domovini.

Program je oboganćen predivnim učenjem odlomaka Kur’ ana Časnog od strane hafiza Malika Bajrića i Muhameda Nadarevića, te izvođenjem ilahija hora Medrese pod rukovodstvom profesora Nijaza Kovačevića. Predivnom dovom program je okončao hafiz Suad ef. Šahinović.

Molimo Dragog Boga da čuva Bosnu i Hercegovinu i u Bosni sve one koji je doživljavaju i vole kao svoju jedinu domovinu. SRETAN TI PRAZNIK, DOMOVINO!