‘Cazin traži istinu’ i ‘bojkot’ odjekuje na drugom okupljanju za Azura večaras

.
Danas se u Cazinu održalo drugo okupljanje građana povodom traženja istine za Azura Terzića, mladog košarkaša koji je prije skoro mjesec dana probađen pored jednog tržnog centra sa slomljenom kičmom.

 

Porodica i neformalna grupa građana organizirali su juče okupljanje na gradskom trgu u Cazinu, a večeras je okupljanje počelo ispred OŠ Cazin 2 na Ćupriji, škole koju je pohađao Azur, a zatim se velika kolona građana uputila pored Gimnazije pred Tržni centar Cazin city centar u kojem se desio ovaj događaj koji je rezultirao time da je mladić pronađen sa slomljenom kičmom pored centra. 

Na okupljanju se obratio otac Azura, Saud Terzić koji je prenio okupljanjima pozdrave od sina i njegovo uvjerenje da će ubrzo se vratiti na trening, što je izazvalo oduševljenje prisutnih. 

“Dobro pazite gdje vam djeca izlaze kako se nikome i nikad ne bi desilo ovo što je meni i mome sinu”- poručio je Saud Terzić. 

Okupljeni građani Cazina i Krajine, uz značajnu podršku i medija koji prate ovaj skup, skandirali su Cazin traži istinu, a ispred centra uzvikivali su ‘bojkot’.

Građani protestvuju protiv lošeg odnosa lokalne i kantonalne policije povodom ovoga slučaja, a otac nastradalog mladića je prisutne upoznao da je predmet preuzela Federalna uprava policije i očekuje brzo rasvjetljavanje ovoga slučaja.