Cazin: U srijedu tribina o prevenciji korupcije

U Cazinu će se 06.06.2018. godine u Vijećnici Gradskog vijeća sa početkom od 15 sati, održati Javna tribina pod nazivom „AKTIVNI GRAĐANI-ODGOVORNA UPRAVA“

U Cazinu će se 06.06.2018. godine u Vijećnici Gradskog vijeća sa početkom od 15 sati, održati javna tribina pod nazivom „AKTIVNI GRAĐANI-ODGOVORNA UPRAVA“

Organizatori tribine su grad Cazin i Transparency International u Bosni i Hercegovini (TI BiH), a na istoj će biti prezentirane aktivnosti lokalne zajednice u oblasti prevencije korupcije kao i mehanizmi pružanja pomoći građanima u borbi protiv korupcije, koje već petnaest godina implementira TI BiH.

Građanima koji ukažu na korupciju ili pokrenu postupak za zaštitu svojih prava, TI BiH pruža besplatnu pravnu pomoć, a javna tribina bit će prilika da u direktnom kontaktu sa pravnim timom ove organizacije dobiju praktične i korisne savjete o pravnim sredstvima koja im stoje na raspolaganju. 

Također, svi građani će biti u prilici da od predstavnika lokalne samouprave dobiju informacije na koji način se mogu uključiti u rad lokalne samouprave, te informacije o antokorupcijskim mehanizmima, kanalima za prijavu korupcije, načinima ostvarenja prava građana i modelima direktne komunikacije građana sa lokalnom zajednicom, kao i da ukažu na probleme kako bi se došlo do najboljeg rješenja. 

 

 

tribina