fbpx Cazin uz hrabre mališane: Film za Ammara i Davuda

Cazin uz hrabre mališane: Film za Ammara i Davuda

Home

Cazin uz hrabre mališane: Film za Ammara i Davuda

Braća blizanci, rođeni su sa minimalnim šansama da prežive, sa velikim zdravstvenim problemima, ali njihova želja i volja za životom je ipak pobijedila.
Ammar i Davud Dervišević, blizanci koji su rođeni u 24-toj sedmici trudnoće, lavovski se bore za život, a u tome im pomaže čitava armija dobrih ljudi.

Do sada je održano nekoliko uspješnih kolačijada i humanitarnih koncerata kako u Cazinu, tako i diljem kantona. Svi žele pomoći da mali blizanci dobiju priliku da žive, imaju normalno djetinjstvo i svojim roditeljima i svima nama budu veliki izvor sreće svakim svojim dahom i grčevitom borbom za život.

Borbi za život hrabrih mališana pridružuje se i Udruženje umjetnika "Igra 27" iz Cazina, koji organiziraju Noć filma za Ammara i Davuda. 

Filmska noć, od koje cijela zarada ide za potrebe liječenja ova dva dječaka, održat će se u srijedu, 21. novembra 2018. godine, u Kulturnom centru Cazin, sa početkom u 19:00 sati. Cijena ulaznice je 3 KM. 

Cazin je uvijek imao veliko srce, ne brinemo se da će i ovaj put biti tako. Lokacije na kojima ćete moći kupiti karte objavit ćemo naknadno.

 

Topic
Objavio: Sat, 10/11/2018 - 13:06

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top