fbpx Cazin: Vrijeđanje putem SMS poruka te jedna saobraćajna nesreća u protekla 24 sata

Cazin: Vrijeđanje putem SMS poruka te jedna saobraćajna nesreća u protekla 24 sata

Home

Cazin: Vrijeđanje putem SMS poruka te jedna saobraćajna nesreća u protekla 24 sata

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 6 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u padu i iznosi 118,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije. Krivičnih djela nije bilo, dok je javni red i mir remećen jednom u Kračači, Pećigrad, "vrijeđanjem i drugim vidovima uznemiravanja građana putem SMS poruka". Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na M4,2 u Ćoralićima došlo je do slijetanja NN vozila, prilikom čega je na vozilu pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo. 

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 82 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

Vodosnabdjevanje na području Cazina je redovno, bez prekida.  

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan, nema planiranih radova.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog izvođenja radova na redovnom održavanju u tunelu 1. mart na autoputu A-1 smjer Zenica jug- Lašva, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na lijevu kolovoznu traku u dvosmjernom režimu.

U toku su radovi na vijaduktu Bojnik na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, gdje se do kraja ovog mjeseca saobraća usporeno, jednom trakom. Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj. Za vrijeme radova putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija. Teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase, kao i do sada, koriste putni pravac Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima u toku je izgradnja kružnog toka, zbog čega se saobraća sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-2 prolaz kroz Neum, M-18 Kladanj-Podpaklenik, M-4 Teslić-Karuše i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac).

Na većini puteva u našoj zemlji saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu. Na planinskim prevojima skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog radova u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prelazi Ivanica-Gornji Brgat i Bosanski Novi-Dvor (za vrijeme obustave, omogućen je prelazak pješaka i biciklista). Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Topic
Objavio: Pon, 15/04/2019 - 07:17

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top