Cazinjani i ove godine uzeli učešće na sajmu „EKOBIS“

U subotu, 15. septembra, zatvoren je trodnevni 16. Međunarodni ekološki sajam „Ekobis 2018“, kojeg je organizirala Privredna komora USK-a uz podršku Grada Bihaća, Vlade USK-a i brojnih partnera.

Sajam je održan pod motom „Pažljivo birajmo ishranu i uzgojimo vlastitu hranu“. Pored bogatih popratnih sadržaja, u sklopu sajma održana je i međunarodna tematska konferencija o regionalnoj saradnji, na kojoj se govorilo o poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambenoj industriji.

Ovogodišnji sajam okupio je preko 230 izlagača iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Slovačke. Među njima bili su i izlagači iz Cazina: Wes-Trade d.o.o, poznat kao pržionica kahve Amila, Poljoapoteka „Edix“, Ventico, proizvođač opreme za ventilaciju i klimatizaciju, Porodično pčelarstvo Timka Bašagić, Udruženje „Đerđef“,  Mersa Seferagić,  Aronija Tatarevich&sons, Magic Touch.

U sklopu manifestacije upiličen je i panel o gastro-turizmu, kojim se ugostiteljima i turističkim radnicima željelo pokazati kako i na koji način od hrane napraviti biznis.

Image
Image