fbpx CAZINJANI ZATEČENI! Zašto je na igralištu OŠ "Cazin 1" postavljena tabla o zabrani korištenja

CAZINJANI ZATEČENI! Zašto je na igralištu OŠ "Cazin 1" postavljena tabla o zabrani korištenja

Home

CAZINJANI ZATEČENI! Zašto je na igralištu OŠ "Cazin 1" postavljena tabla o zabrani korištenja


Tokom ove sedmice Cazinjani su ostali zatečeni kada su na sportskoj sali Osnovne škole Cazin 1 ugledali tablu s natpisom "ZABRANA KORIŠTENJA IGRALIŠTA DO DALJNJEG".

Igralište je svakodnevno u upotrebi, kako rekreativno, tako i za potrebe pojedinih sportskih kolektiva koji su održavali treninge za mlađe kategorije.

Zabranjeno korštenje
Postavljena tabla o zabrani korištenja igrališta.

Ko je i zbog čega postavio natpis saznali smo od direktora škole Zlatka Sabljakovića, koji je dao kraće saopćenje povodom ovih dešavanja, a u kojem stoji:

       - "Poštovani roditelji. Povodom istaknutog naslova o zabrani korištenja školskog igrališta do daljnjeg želim dati slijedeće pojašnjenje. Tabla s natpisom je postavljena iz razloga što je škola dobila nalog od općinskog inspektora da poduzme mjere kako bi se spriječilo da lopta s igrališta odlazi na cestu(na taj način je ugrožena sigurnost učenika i drugih sudionika u saobraćaju),te da lopta ne nanosi materijalnu štetu okolnim privrednim objektima. Obzirom da škola nema materijalnih mogućnosti da podigne zaštitnu mrežu,te da je kraj školske godine,ovim natpisom o zabrani samo poštujem nalog inspektora na školi jedini mogući način", istakao je Sabljaković na Facebook grupi "Roditelji, uposlenici i učenici Osnovne škole Cazin 1.

Ovakav potez izazvao je nezadovoljstvo jednog dijela sugrađana koji su iz revolta, i pored table o zabrani korištenja, koristili igralište te tako izrazili neslaganje s ovom odlukom.

Cazin.NET

Igralište Osnovne škole Cazin 1

 

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 16/06/2017 - 10:02

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top