Cazinjanin Malik Šišić je najbolji igrač sezone u svome klubu u Austriji

.

 

Malik Šišić, porijeklom iz Cazina, rođen je 7. juna 2001. godine.

 

Igra za ASKÖ Treffling i danas. Idući mjesec mu ističe ugovor i moraće se odlučiti šta je najbolje za njega nadalje- drugi klub ili trenutni Treffling, ali uz vjerovatno druge uslove koje će zahtijevati.

 

Ono što mu daje posebnu snagu je to da je ove godine izabran za „player of the season“ svog tima Treffling. Dakle, najbolji je klupski igrač ove godine.

“To mi je najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri i čast mi je biti najbolji igrač kluba. Nalazim se također na samom vrhu liste strijelaca svog kluba. Uspio sam upisati 17 nastupa, a od toga 10 golova i 4 asistencije i dva puta sam bio „man of the mach“ tako da iskreno kažem da ne budem lažno skroman gledajući rezultate sam ovo i očekivao. Iza toga svega stoji naravno rad volja i želja koju sam ove sezone imao mnogo više nego prije, a samim tim sam i davao više.

Drago mi je jer imam trenutno prave ljude oko sebe koji mi dnevno daju savjete šta i kako dalje pa tako da ćemo razmisliti kao što sam rekao šta ćemo dalje. To može biti lako transfer u drugi klub, ali isto tako može biti produženje ugovora sa Trefflingom. Sad idem na odmor do septembra, naravno uz lagano održavanje forme jer bez treninga to nisam ja.

Nadam se da ću iduću sezonu odigrati još bolje i možda se naći u top 11 igrača lige ako Bog da, to mi je jedan dio narednog plana, a ono veliko tek dolazi nadam se”- izjavio je za portal Cazin.net Malik Šišić, velika nada bh. fudbala i šire.