Cazinjaninu četiri mjeseca zatvora za bludne radnje: Poznanicu doveo u stan, skinuo se gol, a njoj potrgao majicu

Četiri mjeseca zatvora dobio je na splitskom Županijskom sudu 38-godišnji Anel Majetić iz mjesta Majetići, u gradu Cazinu u BiH, i to zbog bludnih radnji, piše Slobodna Dalmacija.

Majetić je osuđen jer je, po nepravomoćnoj presudi, 28. srpnja 2014. godine oko pet sati ujutro u stan u Stepinčevoj ulici u Splitu doveo 24-godišnju poznanicu te je protiv njezine volje gurnuo na bračni krevet. Skinuo se gol i pridržavajući je rukama nagnuo se nad nju dok se ona opirala i zapomagala. Potrgao joj je majicu i stavio njezinu ruku na svoje spolovilo, no kad je shvatio da ona ne želi intimni odnos, maknuo se. Žrtva je zadobila lakše tjelesne ozljede – krvne podljeve lijevog donjeg dijela leđa i stražnje strane lijevog pazuha.

Županijsko državno odvjetništvo teretilo ga je za pokušaj silovanja, no sud je djelo prekvalificirao smatrajući da se nije radilo o tom kaznenom djelu.

Naime, ona je te večeri došla s prijateljicom i prijateljem u disco klub na Bačvicama, a prije toga je popila pet, šest piva u jednom lokalu. Njezina prijateljica je nekoliko dana prije upoznala Majetića, pa kad su ga vidjeli za stolom u klubu pozvao ih je da sjednu. Pili su koktele, a on ju je dok su sjedili neprestano pipkao i mazio čemu se ona, po iskazima svjedoka, nije opirala. Oko dva sata prijatelji su krenuli kući, a ona im je rekla da ne ide, da će ostati s Anelom. Koji sat poslije krenuli su pješke prema njegovu stanu u Stepinčevoj, a kad su došli popili su još koju votku, zapalili i joint.