Cazinjanka Sandra Azinović ostaje igračica njemačkog Flippo Baskets BG 74 iz Göttingena

Kk

Sandra Azinović porijeklom iz Cazina i sljedeće sezone biti će igračica njemačkog Flippo Baskets BG 74 iz  Göttingena kojeg s klube vodi selektor reprezentacije BiH Goran Lojo.

U sezoni 2019/20 Sandra je odigrala 21 utakmicu u DBBL ligi te je prosječno ostvarivala učinak od 2.1 poena, 1.6 skokova, 1.4 asistencija i 0.5 “ukradenih” lopti po susretu.

Pored trenutnog tima kroz karijeru je igrala još za Slobodu iz Novog Grada i Play-Off iz Sarajeva.
Osvojila je dvije titule prvaka i jedan Kup Bosne i Hercegovine sa ekipom Play-Off Sarajevo.

Članica seniorske reprezentacije BiH je od 2018. godine, a prethodno je nastupala i za mlađe selekcije. Najveći reprezentativni uspjeh do sada joj je brončana medalja sa juniorskom reprezentacijom BiH na Europskom prvenstvu divizije B u Sarajevu 2016. godine.

Sandra Azinović za Wbasket.ba:

O Gottingenu mogu samo pričati u superlativu. Odličan odnos sa upravom kluba i saigračicama je bio tokom cijele sezone. Više sam nego zadovoljna. Također mi je drago što sam nastavila suradnju sa dugogodišnjim trenerom, koji mi je stalna potpora. A, kao naš šesti igrač su definitivno naši navijači, bili su nam velika podrška na domaćim i gostujućim utakmicama.
Drago mi je i sretna sam što sam produžila suradnju sa klubom koji pruža fantastične uslove za razvoj mladog igrača.
Što se tiče sljedeće sezone, očekivanja su ista, ulazak u play off i što bolji plasman u završnici jer smo ove godine pokazali da možemo igrati sa svakim protivnikom.