Cazin.net saznaje: Radnici Komunalija u Velikoj Kladuši danas stupili u štrajk

asd
Danas su, kako saznaje portal Cazin.net, a nakon 3 mjeseca neisplaćenih plata, radnici komunalnog preduzeća u Velikoj Kladuši otpočeli sa štrajkom.

Samo jedan kamion je iz pogona jutros izašao na teren. Radnici su u očaju i ovaj potez vide kao jedinu nadu da se izbore za svoja prava. 

Pitanje i odnos prema radnicima u ovom javnom preduzeću, kao i način zapošljavanja i generalno stanje u njemu je duže vremena politička tema i problem oko kojeg se sukobljavaju politike u Velikoj Kladuši. 

U ovom preduzeću radi oko 250 radnika, što je, kako su i ranije izjavljivali na OV Velika Kladuša, četiri puta više, nego je potrebno. 

Zato i sada, ono je što je najveći problem, sve se to, te loše politike, na kraju prelamaju preko leđa naroda i poštenih, potrebnih radnika. Ovaj put su isti ti radnici odlučili da podignu glas i kažu, dosta je. Politika će morati platiti cijenu za pogrešne poteze iz prošlosti, ma ko ih činio. 

Pratićemo ovu situaciju i nadalje i vjerujemo da će se radnici uspjeti izboriti za svoja prava, ali i građani Velike Kladuše za bolje stanje u svome gradu.