Cazinski mladi u akciji: Realiziran projekat "Igrom za bolje djetinjstvo"

Da Cazin ima najbolje mlade ljude vidimo i iz ove pozitivne priče.

Učenici JU "Gimnazije" Cazin sa neformalnom grupom mladih aktivista su kroz protekli period radili na projektu "Igrom za bolje djetinjstvo" koji je za cilj imao, kako i sam naziv kaže, omogućiti svim mladim ljudima da više vremena provode uz igru i druženje. 

Projekat je podržala Fondacija Mozaik u čijem su Odboru i pojedini učenici JU "Gimnazije" Cazin. Učenici su prepoznali ovaj sve veći problem, gdje mlade osobe previše vremena provode "prikovane" uz ekrane i na socijalnim mrežama, te su bar na ovakav način željeli smanjiti taj negativan trend.

Image

Renovirano je igralište iza JU "Gimnazije" Cazin gdje su nabavljeni novi golovi, koševi, iznova napravljena jama za skok u dalj te su oslikani zidovi i sportski tetren je dodatno iscrtan i ukrašen.

Volonteri koji su pomagali pri realizaciji projekta su učenici iz gimnazije i u razgovoru sa njima saznajemo da su veoma sretni zbog ove prilike koja im se pružila.

Svi radovi bi trebali biti završeni u ponedjeljak, 16.09.2019. te nakon toga mladi ljudi iz Cazina, a i šire, te svi oni koji slobodno vrijeme žele provoditi uz sport i rekreaciju će moći koristiti igralište, koje se, da podsjetimo nalazi iza JU "Gimnazije" Cazin.

Nadamo se da će u budućnosti biti još ovakvih projekata, jer je ovo samo jedan od dokaza da su mladi budućnost u koju treba ulagati.