Cazinski policajci evidentirali tri remećenja javnog reda i mira

cazin

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 17°C, dok je vodostaj Mutnice 77,00 cm. 

Policijska stanica Cazin je imala tri intervencije, odnosno remećenja javnog reda i mira:

u 19:00 sati u ulici Cazinskih brigada konzumiranje alkohola na javnom mjestu

u 22:00 sati u ulici generala Izeta Nanića evidentirano naglo startanje vozila škripa,buka automobila

u 00:45 sati na Trgu Alije Izetbegovića evidentirano je vršenje fizioloških potreba na javnom mjestu

Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 78 pacijenta, dok je sanitet korišten dva puta. 

Kada je riječ o vodo- i elektrosnabdjevanju, nema planiranih radova, dok se odvožnja komunalnog otpada odvija po redu odvožnje.

STANJE NA CESTAMA 28. 07.2022. U 06:30 SATI

Zbog povremenih lokalnih padavina, mogući su nailasci na mokar ili vlažan kolovoz, pa vozače pozivamo na pojačan oprez. Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova obustavlja se saobraćaj od 10 do 11 sati, od 13 do 14 i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska KrupaKrnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralne puteve Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar)

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Prije polaska na putovanje savjetujemo provjeru potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjeru stanja na putevima i graničnim prelazima.