Cazinski umjetnik Husnija Ćehić: Još jedan Cazinski dragulj u slikarstvu

Cazin
CAZIN

Kad je u pitanju umjetnost i Grad Cazin, neosporno je da nam talenata ne fali, u današnjem članku donosimo vam još jedno ime kad je u pitanju slikarstvo, Husnija Ćehić, umjetnik o kojem smo već pisali, ima nove slike na platnu.

Husnija Ćehić je rođen u Cazinu a trenutno živi na Gnjilavcu sa svojom porodicom. Slikarstvom se počeo baviti daleke 1980-te godine, ali nažalost od toga nije mogao živjeti te je odlučio da završi stolarsku školu i život ga odveo u drugom pravcu.

Unazad nekoliko godina Husniji se opet javila želja za slikarstvom te se aktivno počeo baviti slikanjem ali nažalost divne slike koje možete vidjeti u našoj galeriji slika, Grad Cazin još uvijek nije imao priliku vidjeti jer Husnija nije imao svoju izložbu slika.

Slike su vezane za Grad Cazin i Unsko-sanski kanton. Sam format slika je veći te je u pitanju tehnika ulja na platnu i one same govore o autoru.

Ovakav talenat ne smije proći neopaženo, portal Cazin.NET želi svu sreću Husniji u daljnjem radu te se nadamo izložbi u Cazinu uskoro te širom Kantona i BiH.