Cazinskim privrednicima predstavljena PZ Ratkovac i predstojeća konferencija PIT Krajina 2018

25. oktobra ove godine u Bihaću će biti održana Regionalna poslovno-stručna konferencija posvećena poslovnim kompanijama “PIT Krajina 2018”. Među aktivnostima koje prethode ovoj konferenciji su njena predstavljanja u lokalnim zajednicama, a organizatorima konferencije, kompaniji Targer E&C, Privrednoj komori USK i Udruženju građana Bosanske Krajine, kao partner se pridružio i Grad Cazin. Tim povodom je organiziran susret cazinskih privrednika na kojem je, uz upoznavanje sa okončanim procedurama oko uspostavljanja Poslovne zone Ratkovac, prezentirana i konferencija “PIT Krajina 2018”.

Po riječima gradonačelnika Cazina, Nermina Ogreševića, Cazin sada po prvi put može investitorima pružiti konkretnu ponudu na Poslovnoj zoni Ratkovac do čije je uspostave trebalo savladati puno prepreka. On je dodao da je ekonomski razvoj, uz određene mjere, itekako moguć i da je to put na kojem domaći privrednici i lokalna vlast zajedno mogu učiniti ogromne iskorake. Prezentaciju o Poslovnoj zoni Ratkovac i onom što ona trenutno nudi investitorima, održao je savjetnik gradonačelnika, Hamdija Ljubijankić.

O potrebi međusobnog povezivanja, koje je neminovno na putu zajedničkog napretka, govorio je dr. Advan Begović, savjetnik generalnog direktora kompanije Siemens u Njemačkoj i član tima Targer. On je istaknuo da i najveće svjetske kompanije stalno uče jedni od drugih, dok je konkurentnost ostavljena isključivo za tržište te da je upravo to potrebno i domaćim privrednim subjektima u BiH. Prof. dr. Hadis Bajrić upoznao je prisutne s ciljevima predstojeće konferencije “PIT Krajina 2018” koji je, između ostalog, naglasio da je konferencija namijenjena proizvodnim kompanijama ali da je poziv otvoren za sve koji žele pratiti izlaganja domaćih i međunarodnih stručnjaka. O kompaniji za konsalting, inžinjering i edukaciju Targer E&C govorio je njen direktor Tarik Kadrispahić istaknuvši njihova dosadašnja iskustva i primjere te mogućnosti koje nudi novi i sistemski pristup poslovanju.