Četiri narušavanja javnog reda i mira te dvije saobraćajne nezgode

-.
Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su kratkotrajna

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do kratkotrajnih prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema sljedećem rasporedu:

  • od 09:00 do 10:00h trafopodručje Polje 2 izlaz za Dabravine
  • od 11:00 do 12:00h trafopodručje Marjanovac 2 izlaz prema Džamiji

Na ostalom području općine, uredno je elektronapajanje.

Četiri narušavanja javnog reda i mira te dvije saobraćajne nezgode bilježe službenici Policijske stanice Velika Kladuša. U nezgodama nije bilo povrijeđenih lica.

Vatrogasci, prema riječima dežurnog Okanovića, nisu imali poziva za izlazak na teren.

50 pacijenata obratilo se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja. Pomoć su im ukazali dežurni doktori Abdullah Fazlić, Samra Alibegić i Kenan Dautović.

Vodosnabdijevanje je uredno, kazali su nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 11. januar:

U višim predjelima kao i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost, a izdvajamo šire područje: Orašja, Doboja, Maglaja, te dijelove Kantona Sarajevo.

Mogući su nailasci na poledicu na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz, a izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Čapljina-Studenci.

Ekipe putne službe nalaze se na terenu i intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a mi apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog vanrednog servisiranja tunelske cijevi tunela „25.novembar“ na dionici autoputa A-1 Bradina-Lepenica (smjer Konjic-Sarajevo) danas i sutra će doći do obustave saobraćaja u terminu od 08 do 17 sati. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati magistralnim putem M-17 Bradina-Blažuj.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su kratkotrajna.

Danas pretežno sunčano u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne će biti dosta niske naoblake koja će se smanjivati tokom dana. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu od 6 do 10°C.

Biometeorološke prilike dodatno će se poboljšati. Blago zatopljenje i sunčani intervali pozitivno će djelovati na većinu ljudi, stoga bi hronični bolesnici i meteoropate sredinom dana trebali osjetiti djelimično olakšanje. U Bosni će izraženija naoblaka usporiti porast temperatura prije podne, što će uzrokovati probleme osjetljivim osobama, na zapadu i u Hercegovini sunčanije, toplije i ugodnije većim dijelom dana. Preporučljivo je posvetiti više pažnje odijevanju tokom jutra i večeri, te se ne izlagati pretjeranim aktivnostima, naročito rizične grupe stanovništva poput astmatičara, srčanih bolesnika, trudnica, djece i starijih.