Četiri saobraćajne nesreće u Cazinu - prekid isporuke el. energije

cazin

Servisne informacije za protekla 24 sata.

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 12°C, dok je vodostaj Mutnice 75,00 cm. 

Policijska stanica Cazin je imala četiri intervencije, i to saobraćajne nezgode:

u 13:00 – na mjestu Skokovi, učestvovala 2 m/v, 1 lice zadobilo LTP, pričinjena materjal. šteta na vozilu

u 14:00 – na mjestu Ćuprija, učestvovala 2 m/v, mat.šteta na vozilima, 4 lica TTP

u 16:30 – na mjestu Ostrožac,  učestvovala 2 m/v, mat.šteta na vozilima, 1 lice zadobilo TTP, 2 lica LTP

u 16:50 – u mjestu Donja Koprivna, učestvovala 2 m/v, pričiinjena mat.šteta, 1 lice zadobilo LTP

Vatrogasna jedinica Cazin nije imala intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 95 pacijenta, dok je sanitet korišten osam puta. 

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da zbog planirani radova će doći do prekida u isporuci električne energije 12.08.2022.godine za trafopodručja grada Cazin: Štrulić, Crnaja, Johovica, Lipa, 12.08.2022 - 09:00-16:00

POSEBNA NAPOMENA ZA VOZAČE !

U skladu sa Ugovorom sa JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine o obavljanju poslova „Pomoć-informacije“ na području Unsko-sanskog, Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog, Bosansko-podrinjskog, Sarajevskog, Srednjobosanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona Bosanskohercegovački auto-moto klub, BIHAMK je dužan svim motorizovanim građanima koji posjeduju vozilo registrovano u Federaciji BiH pružiti jednu uslugu na osposobljavanju vozila na cesti (popravku vozila) u toku mjeseca, a maksimalno tri usluge godišnje i to dvije usluge popravka vozila na cesti i ukoliko se utvrdi da se kvar ne može otkloniti na cesti jednu uslugu prijevoza vozila do baze AMK ili najbliže servisne radionice ili parkinga po zahtjevu vlasnika na udaljenost od maksimalno 15 kilometra od lokacije kvara, a u cilju nesmetanog odvijanja saobraćaja. Vozilima koja se nalaze u kvaru izvan ceste na javnim parkinzima i prostorima za mirovanje mogu se pružiti besplatne usluge popravke vozila na licu mjesta, s tim da će prednost imati vozila koja trebaju pomoć na cesti. Vozila izvan ceste nemaju pravo na besplatne usluge prijevoza jer ne ometaju saobraćaj za druga vozila i učesnike u saobraćaju.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova obustavlja se saobraćaj danas od 13 do 14 sati. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar)

Na graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Izvor: