Četiri saobraćajne nezgode evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša

,
Četiri saobraćajne nezgode, u kojima su lakše povrijeđena tri lica, evidentirali su službenici Policijske stanice Velika Kladuša. Prijavljeno je i jedno krivično djelo.

 

Vatrogasna jedinica intervenisala je nakon saobraćajne nezgode na Grivića mostu. Prema riječima dežurnog vatrogasca Grahovića, intervencija je trajala od 07.57h do 09.25h.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 80 pacijenata kojima je pomoć ukazana u velikokladuškom Domu zdravlja. Dežurne su bile doktorice Aida Dedić i Arnela Čokić.

Isporuka električne energije je stabilna. Nema najavljenih prekida u elektronapajanju.

Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je uredno, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 05. januar:

Gusta magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama uz rijeke Bosnu, Vrbas, Lašvu i Spreču, kao i na putevima Glamoč-Mlinište, Prozor-Jablanica-Konjic, Ključ-Sanski Most i Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, te u dijelu Kantona Sarajevo. U područjima sa gustom maglom savjetujemo da koristite svjetla za maglu (maglenke).

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima ovog jutra nema dužih zadržavanja.

Danas će u našoj zemlji preovladavati pretežno sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab, veći dio dana, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 8 do 14 °C.

Slično kao i prethodnih dana, biometeorološke prilike će biti relativno povoljne. Najosjetljiviji meteoropati se mogu žaliti na umor i slabiju koncentraciju usljed izražene magle i veće zagađenosti zraka u kotlinskim predjelima Bosne. Opća slika će biti ljepša u Hercegovini većim dijelom dana.