Četverogodišnja Amina iz Vukovija Donjih želi da hoda i trči: Pomozimo joj da ostvari snove

Amina Majdančić četverogodišnja je djevojčica iz Vukovija Donjih koja djetinjstvo posmatra iz kolica jer ima cerebralnu paralizu.

Amina je rođena u 29 nedjelji trudnoće. Odmah nakon rođenja počinje da se bori. Bori se za život. Umjesto kući i krevetić pripremljen sa ogromnom ljubavlju samo za nju, Aminu razdvajaju od mame i premještaju na odjel intenzivne njege. Tu provodi dva mjeseca. Dobiva razne dijagnoze od kojih već navedenu koja joj ne dozvoljava potpuno uživanje u djetinjstvu

Amina ne trči za loptom, ne skače po baricama, ne bježi u maminim cipelama. Nažalost Amina djetinjstvo provodi boreći se za sve to. Bori se za svoje korake. I na veliku radost ove vesele, hrabre, djevojčice pune ljubavi prema životu pojavila se nada za ispunjenje njenih snova. Moći će prohodati, potrčati životu u zagrljaj. U tome joj moramo pomoći mi.

Ljekari iz Turske obavili su  pregled na UKC Tuzla i  ustanovili da je kandidat za operaciju ( Rizotomiju ) u Turskoj, i po njihovom mišljenju  zdravstveno stanje bi imalo dosta napretka, s tim da bi morala što intezivnije raditi poslije operacije. Međutim, prepreka njenim koracima jeste novac. Roditelji nisu u mogućnosti da  plate tu operaciju koja bi dosta pomogla odrastanju i nadanju za ljepšim i boljim djetinjstvom. Predračun koji su dobili iznosi 18.000 eura plus troškovi putovanja i boravka 2 sedmice.

Aminina mama Samra nada se da će u budućnosti morati čistiti otiske prljavi stopala sa tek obrisanog laminata. Nada se da će morati upozoravati Aminu  da ne trči brzo. Nada se da će vidjeti svoju djevojčicu kako trči babi u zagrljaj. Nada se da će je gledati kako ganja koke, mačke i igra žmurke.

Amina Majdancic

Pomozimo da se Aminini snovi i snovi njenih roditelja ostvare. Budimo ruka za koju će se malena djevojčica pridržati kako bi ustala i krenula da šeta livadama ali i kroz život.

Lijepo je živjeti svoje snove. Lijepo je biti onaj koji je pomogao nekome da  živi svoje snove.

Amina Majdancic