CIK dodijelio još dva mandata za Dom naroda Parlamenta FBiH

Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici donijela dopunsku Odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamenta FBiH - Opći izbori 2018. godine, saopćeno je iz CIK-a.

Dodjeljeni su 6. i 7. mandat iz reda Ostalih u Dom naroda PFBiH, odnosno mandati su dodjeljeni Tatarin Sejadu (Bosansko-podrinjski kanton Goražde) i Žuljević Aneru (Hercegovačko-neretvanski kanton).

Iz CIK-a pojašnjavaju da je dopunska odluka uslijedila nakon pravosnažnosti odluka o raspodjeli mandata delegatima iz reda Ostalih u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine broj 06-1-07-1-61/19 i 06-1-07-1-64/19 od 11.02.2019. godine.

Do sada je dodjeljeno 55 od ukupno 58 mandata u Dom naroda Parlamenta FbiH.

Tri preostala nedostajuća mandata za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda bit će potvrđena dopunskom odlukom nakon provedbe procedure propisane članom 37. stav (3) Uputstva o postupku provedbe posrednih izbora za tijela vlasti u Bosni i Hercegovini obuhvaćenih Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju Centralne izborne komisije.

Izvor: