fbpx CIK dodijelio još dva mandata za Dom naroda Parlamenta FBiH

CIK dodijelio još dva mandata za Dom naroda Parlamenta FBiH

Home

CIK dodijelio još dva mandata za Dom naroda Parlamenta FBiH

Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici donijela dopunsku Odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamenta FBiH - Opći izbori 2018. godine, saopćeno je iz CIK-a.

Dodjeljeni su 6. i 7. mandat iz reda Ostalih u Dom naroda PFBiH, odnosno mandati su dodjeljeni Tatarin Sejadu (Bosansko-podrinjski kanton Goražde) i Žuljević Aneru (Hercegovačko-neretvanski kanton).

Iz CIK-a pojašnjavaju da je dopunska odluka uslijedila nakon pravosnažnosti odluka o raspodjeli mandata delegatima iz reda Ostalih u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine broj 06-1-07-1-61/19 i 06-1-07-1-64/19 od 11.02.2019. godine.

Do sada je dodjeljeno 55 od ukupno 58 mandata u Dom naroda Parlamenta FbiH.

Tri preostala nedostajuća mandata za Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda bit će potvrđena dopunskom odlukom nakon provedbe procedure propisane članom 37. stav (3) Uputstva o postupku provedbe posrednih izbora za tijela vlasti u Bosni i Hercegovini obuhvaćenih Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju Centralne izborne komisije.

Objavio: Ned, 17/02/2019 - 19:34
Back to top