Crveni križ Bihać: Nismo obustavili podjelu donacija za migrante, prozivke su neosnovane!

Crveni križ grada Bihaća, nakon prozivki da su prekinuli distribuciju donacija za migrante, saopštilo je da su iste neosnovane.

Crveni križ grada Bihaća svakodnevno vrši zbrinjavanje kako novopristiglih tako i migranata koji već duži vremenski period borave u kampu u Đačkom domu u Borićima, uključujući registraciju i evidentiranje osnovnih potreba, pripremu i podjelu obroka, ukazivanje prve pomoći, kao i distribuciju prikupljene robe (obuća, odjeća i higijenske potrepštine).

"Ovim putem želimo da informišemo javnost da niti jednom prilikom nismo pokušavali obustaviti distribuciju donacija drugih pravnih ili fizičkih lica na području oko Đačkog doma koji također žele pomoći migrante, sve dok se ista vrši prvenstveno na human, ali i transparentan način, uz prethodnu najavu i odobrenje od strane Ministarstva unutrašnjih poslova koji garantiraju sigurnost na datoj lokaciji", saopćili su iz CK Bihać.

Ovim putem CK Bihać se želi zahvaliti svima koji su u prethodnom periodu podržavali njihov rad kako u materijalnom pogledu, tako i u ljudstvu, te se iskreno nadamo da ćete i u budućnosti ostati uz nas.