Članovi SPK “Glorija” svojim nastupom na “Kladuškom ljetu” rasplesali čaršiju

RVK
Trg mladih u Velikoj Kladuši večeras (28. jula) je bio preplavljen razigranim i uvježbanim koreografijama i plesnim talentom članova Sportsko plesnog kluba “Gloria”.

 

U dvosatnom plesnom programu publika je mogla uživati u izvedbi preko 20 solo i zajedničkih tačaka. U svakoj od njih prikazan je raskošan talent djece u plesnom, akrobatskom i gimnastičarskom umijeću.

Svaka izvedena tačka rezultat je napornog rada i posvećenog treniranja, a domaća publika je to prepoznala i nagradila gromoglasnim aplauzima.

Posebne simpatije pobrali su najmlađi članovi, među kojima neki imaju tek tri godine, koji su svoju zadaću odradili profesionalno, ali i uživali u plesu.

U svojim nastupima članovi “Glorije” uvijek provomovišu ljubav, toleranciju, empatiju i sve pozitivne društvene vrijednosti, pa su i večeras takve poruke bile utkane u njihov nastup. Na radost najmlađih posjetitelja manifestacije “Kladuško ljeto 2023” večerašnji događaj je završen zajedničkim plesom u kojem su uz članove “Glorije” učestvovala i djeca iz publike.

Naredni događaj koji je na program Ljeta je koncert Rade Lackovića, koji će biti održan u subotu, 29. jula na Trgu mladih od 21h, dok će u toku dana na Hipodromu Drmaljevo biti održane Velike međunarodne konjičke trke. Program počinje u 14h, a predviđeno je 5 trka u kojima učestvuje 35 grla iz zemlje i regiona. Ukupni nagradni fond je 40.000 KM.