Članovi zagrebačkog teatra napadnuti u Novom Sadu, pitali ih da li su iz Hrvatske

.
Oni su nakon puštanja iz bolnice, tokom prijepodneva, otputovali u Hrvatsku

 

Dvojica članova zagrebačkog Teatra ITD (&TD) napadnuti su rano jutros, oko 3.30 sati, u centru Novog Sada. Njih je napala grupa mladića u Nikolajevskoj porti.

Prema saznanjima 021.rs, napad je kvalifikovan kao nasilničko ponašanje i traga se za grupom od četiri-pet mladića. Oni su u Novom Sadu bili jer se poslednjeg dana "Synergy World Theater Festivala" igrala predstava "Bura" u Novosadskom pozorištu. Prema nezvaničnim saznanjima 021.rs, oni su u policiji svjedočili da je do napada došlo nakon što su ih mladići presreli i pitali ih da li su iz Hrvatske.

Članovi teatra su prevezeni u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine gdje im je pružena pomoć. U KCV su naveli da su strani državljani primljeni sa lakim tjelesnim povredama i da su nakon ukazane ljekarske pomoći, posmatranja i zbrinjavanja, pušteni na kućno liječenje.

Oni su nakon puštanja iz bolnice, tokom prijepodneva, otputovali u Hrvatsku. Za sada nema informacija o tome da li su napadači privedeni, a nije se oglašavalo ni tužilaštvo.

Teatar ITD (&TD) bio je među pet pozorišta iz regiona koja su učestvovala na petom festivalu Synergy, koji se organizovao od 15. do 19. decembra u Novosadskom pozorištu. U fokusu ovogodišnje "Sinergije" bila je ugroženost žena, a od svog osnivanja ova manifestacija se bavi ugroženim kategorijama društva.Prvobitno je objavljeno da su u Novom Sadu napadnuti glumci, što su bile nezvanične informacije. Portalu 021.rs je naknadno iz Teatra ITD potvrđeno da su u pitanju članovi tehničkog osoblja.