Čović: Izetbegović je podržao moj odlazak u Beograd, nekorektno je to kasnije komentarisati

covic
Ovo je moja domovina i vrlo glasno ću govoriti o njoj, kaže Čović

 

Svečanom sjednicom Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Soli, danas se obilježila 30. obljetnica osnivanja HDZ-a BiH u Tuzli. Obljetnici je nazočio i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović.

Čović uputio je čestitke povodom 30. obljetnice utemeljenja HDZ-a BiH nazočnim članovima, utemeljiteljima, braniteljima, Mladeži i Zajednici žena, te uputio i nekoliko važnih poruka za predstojeće lokalne izbore u BiH.

Naglasio je kako su lokalni izbori prilika za ostvariti rezultat kako bi mogli nastaviti borbu za Hrvate u Tuzli.

- Borba za budućnost Hrvata nema cijenu a budućnost je u našim rukama, stoga se moramo nastaviti vrijedno boriti, poručio je Čović.

- Zalažemo se za budućnosti domovine Bosne i Hercegovine, zemlje tri potpuno ustavno jednakopravna konstitutivna naroda. Nastojimo osigurati potpunu jednakopravnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, predstavljenu kroz legitimne predstavnike, upravo onako kako je to definirao Ustav BiH, naglasio je dr. Čović.

Predsjednik Kantonalnog odbora HDZ-a BiH Soli Danijel Nikolić je uputio zahvalu utemeljiteljima koji su osjećajući hrvatsko biće i hrvatski ponos ohrabrili se i utemeljili HDZ BiH koji je danas središte političkog promišljanja većine Hrvata koji žive u BiH.

- HDZ BiH je na ovim prostorima imao svoje uspone i padove, ali uvijek je bio oslonac za Hrvate. Nas je danas na desetine tisuća koji smo odlučni biti dio ove snažne zajednice i uvijek će nas biti bez obzira kako to ponekad izgledalo teško. Naša lokomotiva koja vozi od Gradačca preko Srebrenika, Čelića, Lukavca, Tuzle, Živinica je prošla različita vremena i iskušenja, ali je tu spremna za nove izazove i putnike, istaknuo je Nikolić.

Čović se osvrnuo i na sinoćnji sastanak u Beogradu sa Miloradom Dodikom i Aleksandrom Vučićem, a sastanak je kritikovao Bakir Izetbegović, kazavši kako nije slučajno što je Vučić pozvao dvojicu, a ne trojicu lidera iz BiH.

Čović je danas ocijenio nekorektnom tu reakciju, iznoseći činjenicu da je on podržao njegov odlazak u Beograd.

- Na kolegiju na kojem su bili Bakir Izetbegović i Nikola Špirić odlučili smo se i dogovorili da ja idem jučer u Beograd. I onda je nekorektno iza toga nešto komentirati. Ali, bez obzira na to ja sam se sa Vučićem mogao sastati na nekoj destinaciji, ne kao predstavnik vlasti, već kao predstavnik političke opcije kojoj pripadam. Ali, bila je najvažnija nakana. Ovo je moja domovina i vrlo glasno ću govoriti o njoj i tome kako bi trebala biti organizirana i vrlo uspješna, a ne kako bi to neko drugi želio. Moja mjera organiziranosti je Ustav BiH i ništa više od toga, kazao je Čović.