Čović: Osmislimo svoj život u BiH i budimo ponosni na njega

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović prisustvovao je svečanom obilježavanju Dana općine Posušje. Program je započeo molitvom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Trgu hrvatskih branitelja ispred spomen obilježja za poginule i nestale hrvatske branitelje.

Čović je poručio stanovnicima Posušja da u ime politike koju predstavlja i mnoštvo projekata koje predstavlja bitno je da ima jedna uravnotežena dimenzija razvoja.

"Ja sam duboko uvjeren da ono što danas predstavlja najveći problem Posušja već za godinu dana neće biti problem, a da vi nikada nećete opet doći u situaciju kada je u pitanju bila fiskalna problematika u ovoj općini."

Lider HDZ-a je kazao da nije planirao na današnjem skupu govoriti o predstojećim izborima, ali je ipak izdvojio vrijeme da se osvrne na predstojeći period. 

"Iako su izbori, a nisam mislio koristiti ovaj mikrofon danas da o tome govorim, ali to je značajno: pokušati upravo u ovoj energiji koju razvijamo pozitivno, a trebalo je dugo vremena da se dogodi nešto pozitivno kod nas i oko nas, sad ću govoriti samo o Posušju, neka glasaju za onoga za kojega oni misle da trebaju glasovati. 
S te strane nikakva druga poruka, sa strane naše brojnosti i snage, tako ćemo jedino imati legitimne predstavnike, tako ćemo jedino biti politički narod u BiH i to je jedini način na koji možemo odlučivati o svojoj sudbini, tako i ovdje u Posušju. 
Moglo bi se puno toga nabrajati, ali ono što ja želim, je da pokušamo osmisliti svoj život u BiH i biti ponosni na njega." 

Čović je kazao da su Hrvati najmalobrojniji narod u BiH, ali da nema razloga da se u sljedećem izbornom ciklusu ne pokušaju izboriti za ono o čemu je govorio tokom dana.

"Mi zajedno pokušamo osmisliti život u BiH Izborimo se do kraja“.

Na svečanoj sjednici nazočnima su se obratili i načelnik općine Grude, Ljubo Grizelj te ambasador Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio. 

Uz predstavnike udruga proisteklih iz proteklog rata, vijence su položili načelnik općine Posušje, Branko Bago i predsjednik općinskog vijeća Ivan Lončar, te visoko izaslanstvo HDZ-a BiH, koje je predvodio član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović.