ČOVIĆ PORUČIO IZ KNINA: "Hrvati su u Bosni i Hercegovini najmalobrojniji, ali smo nositelji SVIH POZITIVNIH VRIJEDNOSTI"

"Najmalobrojniji jesmo, ali smo nositelji svih pozitivnih vrijednosti u BiH. Očekujem da ovo snažno zajedništvo ovdje bude jasna poruka za izbore u 10. mjesecu", rekao je Dragan Čović.

Dragan Čović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda iz Knina je poručio da su Hrvati nositelji svih pozitivnih vrijednosti Bosne i Hercegovine, te je pozvao na snažno zajedništvo uoči oktobarskih izbora.

On je danas prisustvovao centralnoj svečanosti obilježavanja 23. godišnjice vojno-policijske akcije Oluja, te Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. 

"Kad ovakvu obljetnicu imamo ne zaboravimo žrtvu koja se podnijela i zajedništvo hrvatskog naroda. Pa zar bi bili u finalu u Moskvi da nije bilo zajedništva Hrvata Bosne i Hercegovine i Hrvatske", rekao je Čović novinarima. 

"Jednako tako i u svim drugim djelatnostima. 23 godine su prošle, imamo se mnogo čemu veseliti i promijeniti, a ono što danas treba je da Hrvatska snažno stane uz Hrvate Bosne i Hercegovine, da budemo moderna evropska država, članica EU i NATO saveza, u kojoj će Hrvati biti do kraja jednakopravan narod, kojeg će predstavljati legitimni predstavnici", izjavio je Čović.

 
"Moramo graditi dobro za svakog žitelja BiH i Hrvatske", poručio je Čović. 

Na pitanje novinara da li dolazeći izbori garantuju to, član Predsjedništva BiH i prvi čovjek HDZ-a BiH je kazao: 

"Nažalost, izborni nismo promijenili, ne jamče, ali ovakvo zajedništvo jamči. To je poruka koju moramo poslati svima onima koji bi možda drugačije uredili Bosnu i Hercegovinu kada je pozicija hrvatskog naroda u pitanju", kazao. 

"Najmalobrojniji jesmo, ali smo nositelji svih pozitivnih vrijednosti u BiH. Očekujem da ovo snažno zajedništvo ovdje bude jasna poruka za izbore u 10. mjesecu", rekao je Dragan Čović.