Crnadak učestvuje na generalnoj debati 73. zasjedanja Generalne skupštine UN-a

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak učestvovat će od 25. do 27. septembra 2018. u generalnoj debati 73. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Crnadak će učestvovati u otvaranju opće rasprave, kao i sastanaku na visokom nivou i regionalnim sastancima, koji će biti održani na marginama generalne debate.

Planirano je da učešće ministra Crnatka na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja zapadnog Balkana (WB6) i komesara za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannesa Hahna, na sastanku ministara vanjskih poslova Centralnoevropske inicijative (CEI), kao i na radnoj večeri čiji je domaćin visoka predstavnica Evropske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Federica Mogherini.

Na marginama generalne debate, ministar Crnadak će se sastati sa generalnim sekretarom Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi (OSCE) Thomasom Gremingerom i izvršnim direktorom Komiteta za borbu protiv terorizma (CTED) Michele Coninsx.

U New Yorku je planirano i potpisivanje dokumenta o uspostavi diplomatskih odnosa sa Republikom Vanuatu, najavljeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.