Crne brojke: U prvih 18 dana avgusta na putevima u RS-u poginulo 14 osoba

nesreca
MUP RS realizuje akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila, utvrđivanja alkoholisanosti vozača i prisustva opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu

 

U prvih 18 dana avgusta u saobraćajnim nesrećama na putevima Republike Srpske poginulo je 14 osoba, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova RS. 

MUP RS realizuje akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila, utvrđivanja alkoholisanosti vozača i prisustva opojnih droga ili psihoaktivnih lijekova u organizmu.

Kako su naveli iz MUP-a RS, akcija se realizuje sa ciljem sprečavanja saobraćajnih nesreća sa težim posljedicama. Pojačane kontrole sprovodit će se svakodnevno do 30. avgusta.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve učesnike u saobraćaju, bez obzira da li se radi o vozačima automobila, motocikla, bicikla, pješacima ili drugima, da poštuju saobraćajne propsie i da se odgovorno ponašaju u saobraćaju, te da svojim ponašanjem u skladu sa načelima kamapnje „Vozi oprezno – putuj bezbjedno“ doprinesu povoljnijem stanju u oblasti bezbjednosti saobraćaja na području Republike Srpske - saopćeno je iz MUP-a RS.

Podsjećamo, posljednja teška nesreća sa smrtnim ishodom dogodila se jučer u mjestu Čađavica kod Mrkonjić-Grada kada su život izgubili bračni par Emir i Ramajana Temimović i njihova četvoromjesečna beba.