Crnogorci najavili istragu nakon nezapamćene nogometne farse, traži se i reakcija pravosuđa

F

Nogometaši Zete i Budve priredili su nezapamćenu farsu nakon što su očigledno namjestili rezultat utakmice koja je direktno odlučivala o epilogu baraža za popunu druge crnogorske lige, a odmah danas reagovao je i Fudbalski savez Crne Gore koji je najavio istragu.

Komisija za takmičenje Fudbalskog saveza Crne Gore donijela je odluku o pokretanju postupka po službenoj dužnosti i žalbi FK Ibar, u odnosu na utakmicu trećeg kola Baraža za popunu Druge lige Crne Gore, odigrane između FK Budva i FK Zeta.

Budva je pred svojim navijačima savladala Zetu boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon što je u regularnom toku meča bilo 3:3.

Pomenuti klubovi su odigrali onako kako im je i bilo potrebno da prođu dalje, a da Ibar ostane trećeligaš.

Naime, uoči današnjeg kola, Ibar dalje nije vodila samo jedna moguća kombinacija – da se na stadionu Lugovi dogodi remi uz četiri ili više golova, a da potom Budva trijumfuje prilikom izvođenja penala. I, naravno, to se i dogodilo – nakon 90 minuta bilo je 3:3 (1:3).

Uslijedilo je izvođenje jedanaesteraca nakon čega je bilo 4:2 u korist Budve.

Zeta je već do 32. minuta vodila 0:3, da bi u 54. bilo 3:3, a zatim je sve okončano na već opisani način.

Iako sva tri kluba u baražu imaju isti broj bodova, po tri, Zeta i Budva su zbog bolje gol razlike zauzele mjesta ispred Ibra iz Rožaja.

Rožajski klub Ibar reagovao je nakon utakmice Budva - Zeta i poručili su da zahtijevaju reakciju i FSCG i pravosuđa.

Komisija će, kako su naveli, preduzeti sve mjere, radnje i aktivnosti definisane važećim pravnim okvirom Saveza, za koje je nadležna Komisija za takmičenje.

"Odluka Komisije za takmičenje biće blagovremeno objavljena", navode iz FSCG.