Crnogorski navijači za dan prikupili sredstva za kupovinu zapaljenog vozila navijača BiH

Ultra CG

Kao što je već poznato, u toku utakmice između reprezentacija BiH i Crne Gore, jedno lice ili više njih je zapalilo kombi vozilo navijača BiH i to je jedini incident koji se desio na dan odigravanja utakmice.

Navijačim kojima je zapaljeno vozilo domaćini su ponudili smještaj, a već sutra je pokrenuta akcija prikupljanja donacija za kupovinu novog vozila navijaču ili navijačima BiH koji su pretrpjeli štetu.

Akcija je pokrenuta od strane Ultra Crne Gore koja okuplja navijače iz svih gradova, te su time pokazali gestu koja do sada nije viđena među navijačima.

Oni su se na svojoj FB stranici zahvalili svima na doniranim sredstvima te ovom prilikom prenosimo njihovu poruku u cjelosti:

'Poštovana i časna crnogorska javnosti,

Trebalo nam je tačno jedan dan da pokazemo kakav je legat vjekova čojstva iza nas.

Pare su sakupljene, zahvaljujuci uglavnom donaciji crnogorske porodice iz Berlina. Taj gest ne iznenadjuje znajuci kakvi su naši iseljenici i kakvo srce kuca u njima. U danima kada smo po ko zna koji put pokazali zasto smo primjer kako ne moraš bit brojem velik da bi bio velik brojnima- u obavezi smo da se zahvalimo Crnogorkama, Crnogorcima, privrednicima, iseljenicima i svim crnogorskim Titanima koji su donirali koliko su imali, istog sekunda kako smo objavili početak akcije. Ta Crna Gora je ona kojoj nijednan nesretni nacionalizam ne može ništa.

Sve što pretekne van cijene kombija, bice uplaćeno u humanitarne svrhe.

Hvala svima đe čuli i ne čuli.

Sve vam cvjetalo!

Mi sa tobom uvijek, ti bez nas nikad!

Ultra Crna Gora'.

Vlasnik nadaleko poznatog restorana "Kod Fehre" kod Lašve Fahrudin Mešković Fehro odlučio je na najbolji način odgovoriti na gostoprimstvo koje su Crnogorci pokazali bh. navijačima u Podgorici, te je ponudio gostoprimstvo svim Crnogorcima koji dođu na utakmicu u Zenicu u septembru.

Sve ovo svakako navodi da ovakvi primjeri međusobnog uvažavanja i poštivanja zaslužuju svaku pohvalu i promociju u svakom ovozemaljskom smislu.