Crveni Križ: Dostavljena pomoć u paketima na adrese socijalno ugroženih penzionera

Foto: Rtvusk
Uz podršku Federalnog Crvenog križa, Crveni križ USK-a u kontinuitetu obezbjeđuje pakete pomoći najugroženijim građanima. Podrška ove humanitarne organizacije nije izostala ni ovaj mjesec. Oko 260 paketa sa osnovnim živežnim namirnicama i sredstvima za higijenu podijeljeno je gradskim i općinskim organizacijama...

Federalni crveni križ distribuirao je Kantonalnim organizacijama, pakete pomoći namijenjene  najugroženijim kategorijama stanovništva. Oko 260 paketa vrijednosti 30 konvertibilnih maraka stiglo je u Kantonalni Crveni križ, koji je izvršio i primopredaju povjerenicima općinskih i gradskih organizacija.

Pored toga, pakete sličnog sadržaja dobili su i najugroženiji penzioneri grada Bihaća u organizaciji Udruženja penzionera i bihaćkog Crvenog križa. Osim Bihaća pomoć je podijeljena i u drugim lokalnim samoupravama na ovom dijelu FBiH, te je najavljen i nastavak ovakvih aktivnosti i za predstojeći period. Kako najavljuju iz Crvenog križa USK-a, uz podršku Vlade USK-a planiraju narednu aktivnost već za februar naredne godine.

Prema statistikama Kantonalnog Crvenog križa oko 1.500 ljudi je obuhvaćeno nekom vrstom pomoći, a najsretniji su kada podjelom mogu obuhvatiti veći broj korisnika čiji broj konstantno raste. U tom pravcu djeluju i rade gradske i općinske organizacije, poput bihaćke iz koje su za 70 najugroženijih penzionera grada Bihaća spremili pakete sa osnovnim životnim namirnicama. Paketi pomoći bolesnim i slabo pokretnim penzionerima uručeni su direktno na kućna vrata preko povjerenika mjesnih odbora penzionera i mjesnih zajednica.

Image
Foto: Rtvusk